Penafian

Dengan memasuki blog ini, pelawat secara automatik akan tertakluk kepada beberapa penafian atau terma berikut:

1. Segala artikel di blog ini adalah sekadar perkongsian pengalaman dan informasi sahaja. Ia bukan nasihat rasmi atau dijamin berkesan atau berguna untuk pembaca.

2. Segala praktik yang pembaca lakukan melalui pembacaan sesuatu artikel di blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca itu sendiri sama ada hasilnya untung atau rugi. Saya tidak bertanggungjawab ke atasnya.

3. Segala produk yang diulas di blog ini adalah mengikut kefahaman saya dan jika pembaca membelinya, ia diletakkan sepenuhnya di atas keputusan pembeli.

4. Tidak dijamin segala artikel di blog ini akan memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor yang menentukannya.

5. Sebahagian besar artikel mungkin sudah tidak sesuai lagi pada satu-satu masa. Maka, ia adalah di luar kawalan saya.

6. Jika saya menyarankan sesuatu produk atau sesebuah pihak atau individu, tidak bermakna kami mengetahui segala-galanya mengenai pihak tersebut. Jadi, jika pihak tersebut melakukan penipuan atau sebagainya, pembeli itu sendiri yang perlu berurusan dengan pihak tersebut. Ia di luar kawalan dan tanggungjawab saya.

7. Semua iklan berbayar di blog ini adalah di luar kawalan saya. Namun saya akan sentiasa mencuba untuk menapis iklan-iklan yang bermanfaat sahaja.

8. Segala komen yang diberikan oleh pembaca adalah di bawah tanggungjawab mereka sendiri jika ia melanggar undang-undang negara. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut.

9. Segala komen tertentu oleh pemberi komen, boleh digunakan oleh saya sama ada untuk kegunaan testimoni atau sebagai bahan penulisan. Tetapi saya tetap akan memberi kredit kepada individu tersebut.

Bahagian penafian ini akan dikemas-kini dari semasa ke semasa.

Teruskan pembacaan blog saya 😉